Ervaringen


Deelnemers aan het woord


Ik vond de training bij de MindfulnessFabriek ontzettend fijn. De trainer Harrie Kolsteeg is erg vriendelijk, kan goed uitleggen en tips geven wanneer je tegen moeilijkheden aanloopt bij het gebruiken van Mindfulness in je leven. Er heerste een prettige, open sfeer. De training vindt plaats op een erg mooie locatie, wat bijdraagt aan het vinden van rust. Deze cursus heeft me zodanig gemotiveerd dat ik (een maand na afloop) nog steeds elke dag een half uur yoga doe en mediteer. Het heeft mijn kijk op problemen en op mijn leven veranderd en dat blijft het nog steeds doen. Ik ben ontzettend blij dat ik me bij de MindfulnessFabriek heb aangemeld, ik zou het echt iedereen aanraden.

- Shanti


Vooraf had ik niet zo'n helder beeld van Mindfulness. De training bij de MindfulnessFabriek heeft me de gelegenheid gegeven mijn leven eens onder de loep te nemen. In een prettige, open omgeving heeft Mariëtte me laten zien hoe je soms een pas op de plaats moet maken om weer vooruit te kunnen gaan. Soms confronterend en lastig maar vooral leerzaam en een verrijking van mijn leven.

- Dorieke


De Mindfulness training heeft mij veel inzicht gegeven in mijn houding, gedachten en gedrag. Met deze inzichten kon ik de aangereikte handvatten uit de cd's, boek en oefeningen en tips van Mariette inzetten om meer rust en overzicht voor mijzelf te creeren. Daar heb ik nu elke dag plezier van! Leuk en enthousiast gegeven. Groep vond ik ook leerzaam, je leert van elkaar. Veel medecursisten blijken met dezelfde, alledaagse uitdagingen te worstelen. Kortom, een aanrader!

- Willem


Met dank aan de Mindfulness training heb ik tegenwoordig veel minder last van spanning in mijn lijf. Ik merk eerder door wanneer ik over mijn grenzen ga, en weet nu wat ik kan doen om spanning te voorkomen. Ik heb de training bij Harrie gevolgd en waardeer hem zeer om zijn manier van trainen: open, helder en opbouwend. Een echter aanrader wat mij betreft!

- Marc


Ik ben gestart met de mindfulness training op aanraden van mijn bedrijfsarts zonder mij er erg in te verdiepen vooraf. In begin vond ik de oefeningen erg lastig maar het gaat steeds beter. De training heeft mij inzicht gegeven in mijn eigen gedrag en de reacties van en op anderen maar ook op de lichamelijke effecten van stress...... en hoe hier mee om te gaan. Ik heb nu meer inzicht wat dat voor mij betekend zowel lichamelijk en geestelijk. Nu neem ik meer overwogen een beslissing en reageer ik minder op de automatische piloot. Meer tijd voor mijzelf nemen heeft een zeer positief effect op mijn leven, Ik voel mij hierdoor prettiger. Ondanks alle hobbels in de weg ben ik minder snel uit balans.

- Martine


Om zware omstandigheden beter het hoofd te kunnen bieden besloot ik de mindfulness training te gaan volgen bij De MindfulnessFabriek. Na 4 sessies te hebben gevolgd bleek het oefenen en evalueren in groepsverband voor mij te belastend. De trainer stelde mij in staat om op individuele basis de training toch te vervolgen. Dit getuigt mijns inziens van een grote betrokkenheid. De belofte op de site 'maximale aandacht voor jou' is wat mij betreft helemaal waargemaakt.

- Mirjam


De mindfulness training heeft mij geleerd de regie over mijn eigen leven terug te nemen. Door mild en zacht voor mij zelf te zijn, leerde ik negatieve gedachten patronen te door breken. Het bewustwording proces dat op treed tijdens de training en de oefeningen, leert je dat je een keus hebt. De keus om liefdevol met je zelf om te gaan en je omgeving. Daarnaast heb ik het mediteren eigen gemaakt en doe dit inmiddels dagelijks. Ik ben hier heel dankbaar voor. Het maakt mij sterk en ik voel mij verbonden met de mooie dingen van het leven.

- Petra


De training mindfulness was voor mij een hele goeie training, ik voelde met steeds meer een ander mens, een gelukkiger mens. Het heeft me handvaten gegeven om te leren leven in het hier en nu en minder stress te ervaren. Het was laagdrempelig en de begeleiding van Mariette was open, eerlijk en warm.

- Jetske


Omdat ik vaker door situaties op het werk uit balans raakte ben ik de 8 weekse training mindfulness bij De MindfulnessFabriek gaan volgen. En dat heeft ontzettend veel voor mij betekend. Ik had altijd al veel kennis. Maar weten en begrijpen is nog iets anders dan zelf toepassen. Wat de training mij heeft gebracht is nieuwe wijsheid. Mijn valkuil, mijn automatische reactie als er iets gebeurt, is open komen te liggen. En daarvoor in de plaats is het diepe besef gekomen dat, wat er ook gebeurt, ik er niets mee hoef. Dat het rust geeft om met open aandacht naar een situatie te kijken en te luisteren. En dat het bevrijdend is mijn keuzemogelijkheden te gebruiken. Ik heb ook geleerd beter te luisteren naar mijn gevoel en mijn lichaam. Die geven mij eerder en betere signalen dan mijn gedachten, als het even niet goed gaat. Meditatie en 3 minuten ademruimte (als coach die met mij meeloopt in de ratrace van het werk) helpen mij om mindful te zijn en te blijven.

Ik ben Mariëtte heel dankbaar voor haar respectvolle begeleiding en de ruimte en veiligheid die zijn tijdens de training heeft geboden, waardoor ik het zaadje voor mijn nieuwe wijsheid durfde te zaaien.

- Hennie


In maart 2014 heb ik de mindfulness training gevolgd bij de MindfulnessFabriek in Zaandam onder begeleiding van Mariëtte Huibrechtse. In 8 weken hebben wij als groep met veel verschillende problematiek een hechte club gevormd waarin niets onbesproken bleef. Mariëtte is een mooi mens met een hart van goud. Ze geeft oprechte antwoorden maar stelt ook scherpe vragen, hierdoor leerde ik om dingen anders te bekijken dan ik voorheen deed. Van het verleden en de toekomst terug naar het NU! Ik heb het als een groot geschenk ervaren dat ik deze training heb kunnen volgen. Mariëtte bedankt!

- Sabrina

Loslaten, accepteren en ontspannen zijn vaardigheden die je kunt leren!

inschrijven